Kundfokus och service

I alla våra verksamhetsgrenar är kundens behov i fokus. Ibland kan nya grepp och utveckling av produkter och metoder krävas för att leverera. Andra gånger är vår gedigna erfarenhet av olika projekt det som ger efterfrågat resultat. Samverkan mellan de olika verksamheterna samt våra 70 kompetenta medarbetare ger oss den bredd och styrka vi behöver för att säkerställa att målen uppfylls.

Certifikat Plåtson

Historien om Plåtson

  • 1982, samma år som Michael Jackson släpper albumet Thriller, startas Plåtson av de tre plåtslagarna Lasse Linderson, Ulf Rosengren och Bill Sturesson. Det blir en rivstart, plåtjobben strömmar in och redan två månader senare har företaget två anställda. För administration och kundkontakter är faxen och telefonsvararen ovärderliga hjälpmedel då företagarna spenderar sina dagar uppe på tak. Ett par år senare börjar mobiltelefoner dyka upp som alternativ men ratades då av företagsledningen som redan anser sig ligga i framkant med faxen.
  • 1986 när Europe slår igenom på bred front med monsterhiten The final countdown, slår Kung Bore till, Oskarshamn är fullkomligt insnöat och snöskottning på tak blev företagets tre månader långa uppdrag. Från då sex anställda blir Plåtson över 40 personer som skottade tak.
  • 1989 har Plåtson växt ur lokalerna i centrala Oskarshamn, och får möjlighet att flytta ut till Västra industriområdet och bli granne med stadens största industri Scania. Från att ha varit åtta plåtslagare börjar man växa i och med den nystartade smidesverksamhet. Från att enbart tagit uppdrag på byggen börjar samtidigt en dialog med Scania som så småningom blir företagets största kund. Medan allt detta händer dominerar Roxette Tracklistan med låtar som The Look och Listen to your heart.
  • 1995 köper svenska folket singlar till CD-spelaren med Ace of Base och Plåtson vinner pris som årets företagare i Oskarshamn. 90-talet går och när millennieskiftet närmar sig är Plåtson arbetsgivare åt ett tjugotal personer.
  • 2002 firar företaget 20 år med att ställa till en stor fest i verkstaden. Många kunder och vänner kommer och dansar mellan maskinerna till låtar som ”Kom igen Lena” med Håkan Hellström. Samma år väljer Lasse Linderson, ägare från start, att sluta. Företaget drivs vidare och uppdragen fortsätter att strömma in.
  • 2009 till tonerna av Lady Gagas Pokerface på bilradion, etablerar sig Plåtson i Västervik, vilket visar sig vara lyckosamt som idag sysselsätter femton anställda.
  • 2012 Väljer Ulf Rosengren att avsluta sitt företagande i Plåtson. Bill Sturesson kör vidare och tar in Erik Hjelm och Johan Rosengren som delägare.
  • 2014 får Plåtson sitt största uppdrag någonsin. En plåt- och smidesentreprenad för Scanias räkning, 33 000 m² tak och väggar samt 1,5 km invändiga gångbryggor. Med engagemang och kompetenta medarbetare levererar man enligt plan, ett jobb att vara stolt över. Avicii dominerar på Spotify.
  • 2016 breddas ägandet ytterligare då Marcus Hellens kommer in i bolaget som en frisk fläkt, Marcus bidrar starkt till att företaget tar ytterligare steg i teknikutvecklingen och börjar arbeta med både 3D-printer och robot som verktyg under åren som följer.